Lielais kabaču plācenis ar čili un mango gurķīšiem

Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

600 g kabači
1 gab. olas WELL DONE
50 g milti
150 g gurķi
50 g mango un marakujas džems
10 g čili
3 g koriandrs
100 g grieķu jogurts
2 g koriandra pulveris
1 g malti pipari WELL DONE
6 g sāls
50 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

Uz plāceņa var likt dažādus salātus, mērces vai pievienot gaļu.
1.
Sarīvē kabačus, apber ar sāli un ļauj atsuloties 5–7 minūtes.
2.
Bļodā sajauc mango un marakujas džemu, svaigu čili, sakapātu svaigu koriandru un pusi no sāls.
3.
Iemaisa sagrieztus gurķīšus.
4.
Cauri sietam vai dvielī izžmiedz no kabača cik vien daudz mitruma iespējams.
5.
Iemaisa olu, miltus, piparus un koriandru.
6.
Uzkarsē pannā eļļu, ieliek visu masu un piespiež, lai biezums ir vienmērīgs.
7.
Cep 5 minūtes, līdz plācenis ir zeltains, ar šķīvja palīdzību apgriež otrādi un cep vēl 5 minūtes.
8.
Pasniedz ar grieķu jogurtu un mango un čili gurķīšiem.