Lēcu un kartupeļu plācenīši

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g kartupeļi
110 g sarkanās lēcas
6 g paprikas pulveris
2 g kumīns
2 g koriandrs
10 g ķiploki
2 g sāls
2 olas WELL DONE
20 g rīvmaize
20 g eļļa cepšanai

Pagatavošana

Ja no iepriekšējās dienas maltītes pāri ir palikuši kartupeļi, šis ir burvīgs veids, kā tos izmantot. Plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu.
1.
Lēcas pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma un atdzesē.
2.
Tikmēr uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus, pievieno lēcas, paprikas pulveri, kumīnu, koriandru, saspiestus ķiplokus, olas un kukurūzas miltus un kārtīgi visu samaisa.
3.
Sakarsē pannā eļļu.
4.
Plaukstas viegli ieeļļo un veido plācenīšus.
5.
Liek tos cepties, cep no abām pusēm zeltaini brūnus.