Lēcu salāti ar karamelizētiem sīpoliem un rukolu

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g nelobītu sarkano lēcu
3 sīpoli
2 ēdamkarotes cukura
1/3 tējkarotes sāls
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
30 g rukolas
eļļa cepšanai
svaigi malti melnie pipari
var pievienot 150 g bekona

Pagatavošana

Gatavojot sīpolus, var pievienot dažādas garšvielas pēc sirds patikas, piemēram, saldo papriku, kūpinātu papriku, kanēli, anīsu, Kajennas piparus. Var pievienot vienu, divas garšvielas vai arī visas minētās kopā. Ja gadījumā sīpoli tomēr šķiet par daudz salātiem, atstājiet tos ledusskapī, ko pievienot kādam sendvičam vai burgeram.
1.
Nomizo un sagriež sīpolus.
2.
Sakarsētā katlā ar eļļu liek sīpolus un pievieno sāli. Samazina uguni, un ļauj tiem cepties 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
3.
Tikmēr sālsūdenī liek vārīties lēcas 15 minūtes. Nokāš un atstāj lielā bļodā.
4.
Līdzko sīpoli paliek ķepīgi, tiem pievieno cukuru, sāli un etiķi. Ļauj nokaramelizēties vēl 10 minūtes, tad pievieno tos lēcām.
5.
Lēcas izmaisa ar sīpoliem un rukolu. Pēc nepieciešamības pievieno sāli, etiķi un piparus.
6.
Pasniedz ar ceptu bekonu.