Zaļās lēcas jāaplej ar siltu ūdeni vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Lēcu karijs ir pikants ēdiens, ja vēlas to maigāku, tad uz pusi mazāk pievieno sarkano kariju. Pirms gatavošanas kā pirmo darbību ieteiktu sabērt bļodiņā visas sausās garšvielas.
1.
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Ingveru nomizo un sarīvē. Burkānus nomizo un sagriež kubiņos.
2.
Uzliek tējkannā karsēties ūdeni.
3.
Liek katlā kokosriekstu eļļu, uzkarsē to, liek cepties sīpolus, ķiplokus un ingveru. Cep tos, visu laiku maisot.
4.
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept. Cep, līdz burkāni ir gaiši zeltaini brūni, tos nevajag pārcept.
5.
Pievieno sarkanā karija pastu un visas garšvielas, kārtīgi samaisa. Pievieno saulē kaltētus tomātus, iemaisa tos.
6.
Lēcām nolej ūdeni, pievieno tās katliņā, pielej kokosriekstu pienu, uzvārīto ūdeni un buljona kubiņu.
7.
Samazina liesmu, un, ik pa brīdim apmaisot, sautē apmēram 30–40 minūtes vai kamēr lēcas ir gatavas. Pievieno garšvielas, ja nepieciešams.