Lēcu karijs

Kopējais laiks:
55 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

125 g rīsi
110 g zaļās lēcas
20 g kokosriekstu eļļa
100 g sīpoli
5 g ķiploki
125 g burkāni
10 g ingvers
25 g sarkanā karija pasta
½ ēdamkarotes karijs
1 tējkarote Garam masala
1 tējkarote paprikas pulveris
1 tējkarote koriandrs
½ tējkarotes kumīns
¼ tējkarotes kurkuma
40 g saulē kaltēti tomāti
200 g kokosriekstu piens
330 g ūdens
½ vistas buljona kubiņš
5 g kinza

Pagatavošana

Zaļās lēcas jāaplej ar siltu ūdeni vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Lēcu karijs ir pikants ēdiens, ja vēlas to maigāku, tad uz pusi mazāk pievieno sarkano kariju. Pirms gatavošanas kā pirmo darbību ieteiktu sabērt bļodiņā visas sausās garšvielas.
1.
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Ingveru nomizo un sarīvē. Burkānus nomizo un sagriež kubiņos.
2.
Uzliek tējkannā karsēties ūdeni.
3.
Liek katlā kokosriekstu eļļu, uzkarsē to, liek cepties sīpolus, ķiplokus un ingveru. Cep tos, visu laiku maisot.
4.
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un turpina cept. Cep, līdz burkāni ir gaiši zeltaini brūni, tos nevajag pārcept.
5.
Pievieno sarkanā karija pastu un visas garšvielas, kārtīgi samaisa. Pievieno saulē kaltētus tomātus, iemaisa tos.
6.
Lēcām nolej ūdeni, pievieno tās katliņā, pielej kokosriekstu pienu, uzvārīto ūdeni un buljona kubiņu.
7.
Samazina liesmu, un, ik pa brīdim apmaisot, sautē apmēram 30–40 minūtes vai kamēr lēcas ir gatavas. Pievieno garšvielas, ja nepieciešams.
8.
Pagatavo rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
9.
Pasniedz lēcu kariju kopā ar rīsiem un kinzu.