Lēcu dāls

Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

60 g paprikas
60 g tomāti
60 g burkāni
100 g dzeltenās lēcas
15 g ķiploki
½ tējkarotes kurkuma
½ tējkarotes koriandrs
400 g kokosriekstu piens
1 tējkarote sāls
½ pāksts svaigs sarkanais čili pipars
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa

Pagatavošana

Dālu iespējams pagatavot no dažādiem dārzeņiem, beigās pievienojot spinātus vai kale kāposta lapas.
1.
Pannā izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno burkānus un papriku, apcep 2 minūtes.
2.
Pievieno sīki sakapātus ķiplokus un čili, cep vēl 1 minūti.
3.
Pievieno tomātus un lēcas, maisot apcep 1 minūti.
4.
Pievieno visas garšvielas, izmaisa un pielej kokosriekstu pienu.
5.
Sautē uz lēnas uguns 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
6.
Pārbauda lēcu gatavību, pēc vēlēšanas var pasautēt vēl 10 minūtes.