Lēcu bumbas paprikas mērcē var pasniegt ar rīsiem, kartupeļiem vai pat ar makaroniem.
1.
Katlā ber lēcas un noskalotus rīsus, aplej ar ūdeni un vāra 10 minūtes.
2.
Virtuves kombainā liek gatavos rīsus un lēcas, tomātu pastu, rīvmaizi, Svanetijas sāli, piparus un paprikas pulveri, visu samaļ viendabīgā masā un ļauj atdzist.
3.
Tikmēr pannā ar pusi eļļas liek paprikas, sīpolus un ķiploka daiviņas un maisot cep 5–8 minūtes. Pieber sāli, pielej auzu gatavošanas krēmu un ūdeni, kurā izmaisīts buljona kubiņš.
4.
Masu pavāra 3 minūtes, tad sablendē viendabīgā masā.
5.
Tikmēr no lēcu un rīsu masas veido nelielas bumbiņas.
6.
Pannā uzkarsē eļļu, un gatavās bumbiņas apcep no visām pusēm aptuveni 2 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, pēc tam liek mērcē un pasautē zem vāka 5 minūtes.