Lavašs ar humosu, bietēm un fetas sieru
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
16
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
Humosam (ja gatavo savu )
200 g konservēti turku zirņi
30 g tahini pasta
40 g olīveļļa
50 g ūdens
5 g malts kumīns
2 ķiploka daiviņas
30 g citronu sula
5 g sāls
200 g humoss
1 gab. lavašs
200 g fetas siers
75 g rukola
200 g vārītas bietes
pāris lapiņas svaiga piparmētra
maza buntīte svaigi lociņi
Pagatavošana
1.
Ja gatavo savu humosu
2.
Virtuves kombainā liek tahini pastu, aukstu ūdeni, olīveļļu, kumīnu, sāli, ķiplokus un citronu sulu un sablendē līdz viendabīgai masai.
3.
Pievieno turku zirņus un turpina blendēt, ja masa ir pārāk bieza, pievieno vēl 1 vai 2 ēdamkarotes ūdens.
4.
Lavašu apziež ar humosu.
5.
Sarīvē bietes, sagriež fetas sieru, piparmētras, lokus un liek pāri lavašam.
6.
Rukolu pārkaisa pāri lavašam.
7.
Lavašu no viena stūra cieši sarullē.
8.
Kad lavašs sarullēts, to ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī, lai savelkas.
9.
Vislabāk garšos pasniegts nākamajā dienā.