Laša steiks ar ceptiem redīsiem, brokoļiem un Beurre blanc mērci

Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

50 g šalotes sīpoli
30 g sviests
120 g baltvīns
120 g baltvīna etiķis
2 g sāls
15 g citronu sula
2 g pipari
400 g Atlantijas laša steiks
200 g redīsi
200 g brokoļi
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Katlā liek cepties smalki sagrieztus šalotes sīpolus līdz tie kļūst mīksti.
2.
Pievieno baltvīnu un baltvīna etiķi. Samazina uguni, un ļauj visam novārīties.
3.
Vairākās daļās pievieno aukstu sviestu, kārtīgi izmaisa.
4.
Pievieno citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas.
5.
Redīsus un brokoļus nomazgā, sagriež mazākos gabalos (ceturtdaļās).
6.
Uz sakarsētas pannas liek cepties dārzeņus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7.
Uz sakarsētas pannas liek cepties laša steikus, cep 2 minūtes no katras puses.
8.
Uz šķīvja kārto dārzeņus un tad lasi, visu pārlej ar sviesta mērci.
9.
Pēc izvēles pasniedz ar laša ikriem vai zaļumiem.