Laša kotletes ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

150 g laša fileja
½ ēdamkarotes garšviela zivju ēdieniem
50 g majonēze
50 g paprikas
50 g rīvmaize
150 g kartupeļu daiviņas ar ķiplokiem
50 g majonēze
10 g pētersīļi
50 g eļļa cepšanai

Pagatavošana

Laša kotletes var pasniegt arī ar citām piedevām, piemēram, rīsiem vai svaigiem lapu salātiem.
1.
Laša fileju smalki sakapā un liek bļodā.
2.
Pievieno garšvielu zivju ēdieniem, majonēzi, sakapātu papriku un rīvmaizi.
3.
Masu kārtīgi samīca un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
4.
Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5.
Uz cepešpannas uzber kartupeļu daiviņas, apslaka tās ar 1 tējkaroti eļļas un liek cepties uz 20 minūtēm vai līdz tās ir zeltaini brūnas.
6.
No kotlešu masas veido nelielus plācenīšus, ko cep pannā ar uzkarsētu eļļu 2–3 minūtes no katras puses vai līdz tās ir zeltaini brūnas.
7.
Atkarībā no pannas izmēriem reizē cep 4–6 kotletes.
8.
Kotletes pasniedz ar kartupelīšiem un majonēzi.