Laša fileja ar graudaugiem un ceptiem dārzeņiem
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
90 g graudaugu maisījums
½ dārzeņu buljona kubiņš
100 g dzeltenās paprikas
400 g Atlantijas laša filejas
150 g cukīni
10 g ķiploki
120 g ķiršu tomāti WELL DONE
2 tējkarotes saulē kaltēti tomāti
5 g pētersīļi
½ citrons
Pagatavošana
Graudaugu maisīju varat izvēlēties pēc sirds patikas. Receptē ir Gudrie Graudi ar pērļu grūbām, lēcām un kvinoju.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2.
Pagatavo graudaugus pēc norādījumiem uz iepakojuma, pievienojot buljona kubiņu.
3.
Papriku sagriež strēmelēs, cukīni sagriež 1 cm lielos kubiņos, ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
4.
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, vienā pusē liek laša filejas gabalus, otrā – dārzeņus.
5.
Dārzeņus apslaka ar 1 ēdamkaroti eļļas, pārkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un saspiestiem ķiplokiem.
6.
Liek cepeškrāsnī uz 10–12 minūtēm, līdz lasis ir izcepies.
7.
Graudaugus samaisa kopā ar smalcinātiem saulē kaltētiem tomātiem.
8.
Šķīvī liek cukīni, papriku, tomātus, pārber ar graudaugiem, pa visu kārto laša filejas.
9.
Pārber ar pētersīļiem, pievieno citrona šķēlīti.