Lapu salāti ar rostbifu un sparģeļiem

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

150 g romiešu salāti
250 g sparģeļi
400 g liellopu gaļas steiks
200 g Crème fraîche
20 g lociņi
10 g sāls
10 g melnie pipari
10 g timiāns
30 g sviests
20 g mikrosalāti
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Liellopu steiku apber ar sāli un apsmērē ar eļļu.
2.
Uz sakarsētas pannas apcep to no abām pusēm, pievieno sviestu un timiānu.
3.
Atpūtina un sagriež strēmelēs.
4.
Salātlapas nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
5.
Crème fraîche sajauc kopā ar smalki sagrieztiem lokiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
6.
Sparģeļus nomazgā un nomizo. Uz sakarsētas pannas tos cep, līdz sparģeļi ir zeltaini brūni. Pievieno sāli pēc garšas.
7.
Uz šķīvja kārto salātus, sparģeļus, liellopu steiku un krējumu kopā ar lokiem.
8.
Pasniedz ar mikrozaļumiem.