Kvinojas un dārzeņu zupa

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

25 g olīveļļa
80 g sīpoli
125 g burkāni
70 g selerijas
5 g ķiploki
220 g cukīni
200 g smalcināti tomāti savā sulā
200 g konservētas baltās pupiņas
65 g kvinoja
½ ēdamkarotes kumīns
1 gab. dārzeņu buljona kubiņi
500 ml ūdens
80 g spināti
80 g citroni
3 g sāls
3 g svaigi malti melnie pipari
3 g čili

Pagatavošana

1.
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā, burkānus nomizo un sagriež kubiņos, selerijas sagriež gabaliņos, cukīni sagriež kumosa lieluma kubiņos.
3.
Vidēji lielā katlā uzsilda eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, burkānus un selerijas, pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem.
4.
Cep un apmaisa, līdz dārzeņi ir kļuvuši gandrīz mīksti.
5.
Pievieno cukīni, tomātus savā sulā, baltās pupiņas, kvinoju un kumīnu.
6.
Pievieno ūdeni ar buljona kubiņu, visas sastāvdaļas sajauc kopā.
7.
Uzvāra, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas, var pievienot 1 tējkaroti cukura, un ļauj vārīties apmēram 10 minūtes.
8.
Kad zupa jau gandrīz gatava, pievieno spinātus.