Kūpinātas vistas un sēņu buljonzupa

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

450 g kūpinātu vistu stilbi
1,5 l ūdens
125 g šampinjoni
250 g kartupeļi
3 timiāna zariņi
100 g sīpoli
10 g sāls
10 g pipari
8 g ķiploki
35 g sviests
75 g kausētais siers ar sēnēm
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Vistas gaļu notīra no kauliem. Kaulus liek katlā ar ūdeni, un 1 stundu vāra buljonu.
2.
Dārzeņus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
3.
Katlā sakarsē eļļu kopā ar sviestu. Liek cepties sīpolus kopā ar timiānu. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno sēnes un viegli apcep. Lej klāt buljonu.
4.
Pievieno kartupeļus un vistas gaļu. Vāra 20 minūtes uz mazas uguns. Pievieno kausēto sieru, sāli un piparus pēc garšas, pavāra vēl 5 līdz 10 minūtes.
5.
Atstāj mazliet ievilkties un atdzist.