Kupāti ar kartupeļu biezeni un grauzdētiem sīpoliem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g cūkgaļas kupāti
500 g kartupeļi
200 g piens
50 g sviests
50 g puravi
50 g sarkanie sīpoli
20 g ķiploki
100 g kāposti
100 g Čedaras siers
1 tējkarote sāls
1 tējkarote pipari
1 tējkarote cukurs
10 g lociņi
100 g eļļa cepšanai

Pagatavošana

Šo recepti var pasniegt arī ar svaigiem salātiem, bet visgaršīgāk klāt būs kāds auksts alus vai kvass.
1.
Kartupeļus sagriež mazos kubiņos un liek vārīties uz 10 minūtēm vai līdz tie ir mīksti.
2.
Nokāš gandrīz visu ūdeni, pievieno pienu, sviestu un Čedaras sieru, visu sastampā un samaisa.
3.
Pēc vajadzības pievieno vēl pienu vai ūdeni, pieber pusi sāls.
4.
Tikmēr pannā uzkarsē pusi eļļas un liek sakapātus sīpolus, ķiplokus un puravus.
5.
Maisot cep 2 minūtes, pievieno sāli, piparus un cukuru, pievieno sakapātos kāpostus, maisot cep vēl 2 minūtes.
6.
Uzliek vāku un cep uz lēnas uguns 7 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
7.
Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un atkarībā no kupāta lieluma apcep kupātus no visām pusēm aptuveni 5–7 minūtes uz vidēji lielas uguns.
8.
Nogriež karstumu, uzliek vāku un ļauj pāris minūtes pasutināties pirms pasniegšanas.
9.
Kupātus pasniedz ar biezeni, karamelizētajiem sīpoliem ar kāpostiem un pāri pārber lociņus.