Kung-pao ziedkāposti ar zemesriekstiem
Kopējais laiks:
15 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g ziedkāposti
100 g paprikas
80 g sīpoli
10 g svaigs ingvers
20 g ķiploki
150 g gaišā sojas mērce
20 g medus
2 g čili pulveris
50 g lociņi
50 g grauzdēti zemesrieksti
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
100 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
100 g eļļa cepšanai
Pagatavošana
Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, kvinoju vai nūdelēm.
1.
Bļodā sajauc sojas mērci, sarīvētu ingveru, sarīvētus ķiplokus, medu un čili pulveri.
2.
Citā traukā sajauc kukurūzas cieti, sāli, piparus un ūdeni.
3.
Ziedkāpostu sagriež pa ziedkopām, ko izviļā kukurūzas cietes maisījumā.
4.
Vokpannā uzkarsē eļļu.
5.
Liek iekšā ziedkāposta gabaliņus un cep 5 minūtes vai līdz tie ir zeltaini brūni.
6.
Izņem no pannas un noliek malā.
7.
Pannā liek paprikas, sīpolus un rupji sagrieztus lociņus.
8.
Apcep 2 minūtes.
9.
Liek atpakaļ ziedkāpostus.
10.
Pieber zemesriekstus un uzlej mērci.
11.
Cep 3–5 minūtes.
12.
Pasniedz ar rīsiem, kvinoju vai nūdelēm.