Krēmīgs avokado gaspačo

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
5 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

140 g zaļie zirnīši
1 avokado WELL DONE
80 g gurķi
½ šalotes sīpols
60 g kokosriekstu piens
10 g svaigs koriandrs
10 g ūdens
150 g olīveļļa
34 g laima sula
1-2 ķiploka daiviņas
4 g sāls
3 g melnie pipari

Pagatavošana

1.
Noblanšē zirnīšus – katliņā uzvāra ūdeni, pievieno zirņus, vāra apmēram 90 sekundes.
2.
Pēc tam zirņus novieto bļodiņā uz ledus, lai apturētu gatavošanos un atdzesētu tos.
3.
Gurķus, avokado, sīpolu un ķiplokus sagriež rupjos gabalos.
4.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē.
5.
Ūdeni var pievienot pamazām, iegūstot zupas biezumu pēc patikas.
6.
Pēc garšas var pievienot papildu sāli, piparus un laima sulu.
7.
Dekorē ar sagrieztu gurķi, zirnīšiem vai zaļumiem.
8.
Pasniedz nekavējoties istabas temperatūrā.