Laša fileju sagriež apmēram 4-5 cm šķēlēs, apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.
2.
Uz pannas izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pievieno olīveļļu. Laša filejas cep zemā temperatūrā apmēram 4 minūtes no katras puses, tad noņem no pannas.
3.
Uzkarsētajā pannā pievieno vēl 2 ēdamkarotes sviesta un ļauj izkust. Sviestam pievieno smalki sagrieztu ķiploku un cep, līdz tas ir zeltaini brūns. Tad pievieno 1 krūzi vistas buljona un 3-4 ēdamkarotes citronu sulas. Iegūto masu silda, līdz tā sāk vārīties.
4.
Atsevišķā bļodā kukurūzas cieti sajauc ar 2 ēdamkarotēm buljona no pannas. Pielej iegūto masu pannas saturam un samaisa, lai topošā mērce kļūtu krēmīgāka. Ļauj masai palikt uz uguns vismaz 1 minūti. Pievieno masai saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pievieno smalki sagrieztus halapenjo.
5.
Citā bļodā sajauc sagrieztas salātu sastāvdaļas, pievieno eļļu un garšvielas.
6.
Laša filejas pasniedz kopā ar mērci un citronu, un svaigajiem salātiem.