Krēmīgā tunča pasta ar sēnēm un spinātiem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g farfalle pasta
300 g šampinjoni
150 g spināti
250 g konservēts tuncis
80 ml saldais krējums
50 g Parmas siers
4 ēdamkarotes citronu sula
3 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes sviests
8 g rozmarīns
¼ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes melnie pipari

Pagatavošana

1.
Nelielā katliņā uzvāra ūdeni ar sāli, pievieno pastu un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz tā ir vidēji mīksta.
2.
Nokāšot pastu, nolej mazliet pastas ūdeni atsevišķā bļodā, tas noderēs vēlāk mērcei.
3.
Sēnes sagriež šķēlītēs.
4.
Palielā katlā izkausē sviestu, pievieno sagrieztās sēnes un sautē 6–8 minūtes, ik pa 2 minūtēm maisot, līdz tās kļuvušas brūnas.
5.
Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un rozmarīnu. Sautē 2 minūtes.
6.
Pievieno saldo krējumu, sarīvētu Parmas sieru, citronu sulu un pāri palikušo makaronu ūdeni. Kārtīgi samaisa.
7.
Pievieno spinātus, tunci un makaronus.
8.
Viegli maisa, līdz spināti ir sasautēti.
9.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
10.
Servē uz šķīvja un dekorē ar svaigi sarīvētu Parmas sieru.