Krēmīgā pasta ar zaļajiem zirnīšiem, garnelēm un Parmas sieru
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
200 g pasta
200 g garneles (saldētas, vārītas, tīrītas, bez galvas)
100 g zaļie zirnīši (saldēti)
150 g saldais krējums
80 g sviests
40 g krēmsiers
2 ķiploka daiviņas
40 g olīveļļa
5 g sāls
5 g pipari
½ laims
40 g Parmas siers
1 gab. čili pipari
Pagatavošana
1.
Atsevišķās bļodās aukstā ūdeni atlaidina garneles un zaļos zirnīšus.
2.
Pannā sakarsē eļļu kopā ar sviestu. Liek cepties smalki sagrieztus ķiplokus un čili. Nedaudz apcep un pievieno garneles. Kad garneles ir zeltaini brūnas, pievieno saldo krējumu.
3.
Ļauj 5 minūtes pavārīties uz mazas uguns. Pievieno ⅔ Parmas sieru, krēmsieru, zaļos zirnīšus, sāli un piparus pēc garšas. Pavāra 3 minūtes un noņem no uguns.
4.
Sālsūdenī novāra pastu 8 minūtes, nokāš un pievieno krējuma mērcei. Izmaisa un pasniedz ar atlikušo sieru.