Kraukšķīgie thai salāti ar vistu

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Ingvera mērcei
3 ēdamkarotes rīsu etiķis
2 ēdamkarotes sojas mērce
3 ēdamkarotes sezama sēklu eļļa
1 ēdamkarote medus
3 ēdamkarotes olīveļļa
2 ķiploku daiviņas
20 g svaigs ingvers
300 g Ķīnas kāposti
200 g vistas filejas
150 g burkāni
80 g sarkanās paprikas
30 g grauzdēti zemesrieksti
15 g koriandrs
10 g lociņi
3 g sāls
3 g melnie pipari
4 g kūpinātas paprikas pulveris
4 g ķiploku pulveris

Pagatavošana

1.
Vistu sagriežu strēmelēs, apber ar sāli, pipariem, kūpinātu papriku un ķiploku pulveri un liek uz sakarsētas pannas cepties, līdz vista izcepusies zeltaini brūna.
2.
Tikmēr pagatavo mērci.
3.
Notīra ingveru un ķiplokus, ko sarīvē uz smalkās rīves.
4.
Visas mērces sastāvdaļas liek nelielā burciņā ar noslēgtu vāku un labi sakrata, līdz izveidojusies viendabīga masa.
5.
Burkānus, Ķīnas kāpostus un paprikas sagriež smalkās strēmelītēs.
6.
Visas sastāvdaļas izkārto uz šķīvja, pārlej pāri ingvera mērci un dekorē ar sasmalcinātiem zemesriekstiem.