Kraukšķīgie popkorna batoniņi jeb “Chunkey monkeys”
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
4
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
50 g kukurūzas sēklas popkornam
25 g sviests
50 g žāvētu banānu gabaliņi
50 g valrieksti
50 g tumšā šokolāde
35 g maršmelovi
Pagatavošana
Saldi un kraukšķīgi batoniņi ar popkornu, žāvētiem banāniem, šokolādi un riekstiem.
1.
Lielā katliņā uz vidējas uguns izkausē 25 g sviesta. Kad tas izkusis, ber kukurūzas gabaliņus un liek virsū vāku. Pāris minūšu laikā kukurūza sāks sprāgt un pārvērsties popkornā. Ik palaikam katliņu pakrata, lai gabaliņi nepiedegtu. Ļauj popkornam nogatavoties.
2.
Valriekstus, šokolādi un žāvētos banānus sagriež parupjos gabalos.
3.
Kad popkorns gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist un pievieno klāt sagrieztās sastāvdaļas.
4.
Uz vidējas uguns katliņā izkausē atlikušos 25 g sviesta, kam pievieno maršmelovus. Nepatraukti maisot, izkausē tos līdz šķidri lipīgai konsistencei.
5.
Lipīgo maršmelovu masu lej pāri popkornam, kas samaisīts ar visām sastāvdaļām, un veikli iemaisa. Brīdinām, ka tā ātri sacietē un šis solis jāveic raiti.
6.
Ietauko kādu aizvākojamu trauku, liek masu traukā un ļauj tai sacietēt. Pasniedz sagrieztu gabaliņos.