Garšos pat tiem, kam negaršo baklažāni. Veids, kā tos pagatavot maigus un garšas bagātus, gruzīnu noskaņā.
1.
Baklažānus sagriež 1 cm biezās ripiņās, liek bļodā un apber ar sāli. Atstāj uz 10–20 minūtēm.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
3.
Trauciņā ielej olīveļļu un piespiež ķiplokus. Citā trauciņā samaisa kopā rīvmaizi un sarīvētu cieto sieru.
4.
Baklažānus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli. Kārto pannā citu pie cita. Apslaka ar olīveļļas un ķiploku maisījumu. Uzber rīvmaizi ar cieto sieru. Liek cepties uz 20 minūtēm.
5.
Tikmēr pagatavo krēmu. Trešdaļu valriekstu sasmalcina, kinzu sakapā. Bļodā samaisa rikotas sieru ar skābo krējumu, šķipsnu sāls un saspiestiem ķiplokiem. Piejauc valriekstus un daļu kinzas.
6.
Kad baklažāni izcepušies, tos nedaudz atdzesē. Pasniedz ar rikotas sieru, dekorē ar atlikušajiem valriekstiem un kinzu.