Kraukšķīgie baklažāni ar rikotas sieru

Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Krēmam:
250 g rikotas siers
70 g skābais krējums
5 g ķiploki
10 g kinza
50 g valrieksti
700 g baklažāni
1 tējkarote sāls
10 g ķiploki
30 g olīveļļa
20 g rīvmaize
20 g cietais siers

Pagatavošana

Garšos pat tiem, kam negaršo baklažāni. Veids, kā tos pagatavot maigus un garšas bagātus, gruzīnu noskaņā.
1.
Baklažānus sagriež 1 cm biezās ripiņās, liek bļodā un apber ar sāli. Atstāj uz 10–20 minūtēm.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
3.
Trauciņā ielej olīveļļu un piespiež ķiplokus. Citā trauciņā samaisa kopā rīvmaizi un sarīvētu cieto sieru.
4.
Baklažānus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli. Kārto pannā citu pie cita. Apslaka ar olīveļļas un ķiploku maisījumu. Uzber rīvmaizi ar cieto sieru. Liek cepties uz 20 minūtēm.
5.
Tikmēr pagatavo krēmu. Trešdaļu valriekstu sasmalcina, kinzu sakapā. Bļodā samaisa rikotas sieru ar skābo krējumu, šķipsnu sāls un saspiestiem ķiplokiem. Piejauc valriekstus un daļu kinzas.
6.
Kad baklažāni izcepušies, tos nedaudz atdzesē. Pasniedz ar rikotas sieru, dekorē ar atlikušajiem valriekstiem un kinzu.