Kraukšķīgi panētas vistas, avokado un svaigu dārzeņu salāti
Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g mazās vistas filejas
80 g krekeri
1 gab. olas WELL DONE
100 g milti
1 tējkarote pipari
1 tējkarote paprikas pulveris
½ tējkarotes ķiploku pulveris
300 g ledus salāti
1 avokado WELL DONE
100 g zemenes
80 g kefīrs
1 ēdamkarote sinepes
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote citronu sula
50 g Extra virgin olīveļļa
50 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Šajos salātos var pievienot sezonas dārzeņus, kādu sieru vai pat apceptu bekonu.
1.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Virtuves kombainā samaļ krekerus, līdz veidojas smalkas drupačas.
3.
Bļodiņā sajauc miltus ar pipariem, paprikas un ķiploku pulveri.
4.
Katru mazo filejas gabalu apviļā šajā miltu maisījumā, tad sakultā olā un visbeidzot krekeru drupačās. Kārto uz cepešpannas un liek krāsnī. Cep 15 minūtes no katras puses vai līdz paliek zeltaini brūnas.
5.
Tikmēr bļodiņā sajauc kefīru, sinepes, medu, citronu sulu un Extra virgin olīveļļu.
6.
Lielā traukā kārto ledus salātus, avokado kubiņus, zemenes un panēto vistu. Pāri visam pārlej mērci.