Kraukšķīgā cūkgaļa ar nektarīnu salsu
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
Marinādei
1 ēdamkarote olīveļļa
25 g medus
15 g sojas mērce
10 g rozmarīns
10 g ķiploki
2 g sāls
3 g svaigi malti melnie pipari
Salsai
250 g nektarīni
30 g medus
10 g citronu sula
100 g salātu maisījums
500 g cūkgaļas fileja
Pagatavošana
Fileju ieteicams iemarinēt pāris stundas pirms gatavošanas, lai garšvielas savelkas.
1.
Cūkgaļas fileju liek bļodā, pievieno visas marinādes sastāvdaļas, ķiploka daiviņas saspiež.
2.
Garšvielas kārtīgi iemasē gaļā.
3.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
4.
Nektarīniem izņem kauliņu un sagriež tos mazos kubiņos, apslaka ar citronu sulu un medu, samaisa un noliek malā.
5.
Sakarsē pannu ar pilienu eļļas uz vidēji augstas liesmas, liek cepties fileju.
6.
Cep no visām pusēm apmēram 1 minūti, lai būtu smuka, kraukšķīga garoziņa.
7.
Kad apceptas visas puses, liek cepeškrāsnī uz 17–20 minūtēm, lai izsilst.
8.
Pēc cepšanas apsedz ar foliju un atdzesē 5 minūtes pirms sagriešanas.
9.
Liek šķīvī salātu lapas, tām pa virsu kārto filejas šķēlītes un liek nektarīnu salsu.