Brokoļu biezzupa ar Čedaras siera grauzdiņiem
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
35 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
700 g brokoļi
150 g baltie sīpoli
20 g ķiploki
700 g ūdens
1 gab. dārzeņu buljons
20 g citronu sula
3 g koriandra pulveris
1 g svaigi malti melnie pipari
8 g sāls
50 g olīveļļa cepšanai
200 g bagete
100 g Čedaras siers
20 g lociņi
Pagatavošana
Zupai var pievienot bekonu.
1.
Sadala brokoļus, sagriež sīpolus, sīki sakapā ķiplokus, sarīvē sieru, sagriež bageti.
2.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
3.
Uz cepešpannas kārto brokoļus, ķiplokus, koriandra pulveri, sāli un piparus, pārlej ar daļu olīveļļas.
4.
Cep krāsnī 20 minūtes.
5.
Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus aptuveni 3–5 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
6.
Pievieno citronu sulu un krāsnī ceptos brokoļus.
7.
Uzlej ūdeni, pievieno buljona kubiņu.
8.
Vāra 10 minūtes.
9.
Ar rokas blendera palīdzību zupu sablendē un noņem karstuma.
10.
Uz cepešpannas kārto sagriezto bageti.
11.
Pāri ber Čedaras sieru.
12.
Cep 10–15 minūtes, līdz siers ir zeltains un burbuļo.
13.
Katru maizīti sagriež mazos siera grauzdiņos.
14.
Pasniedz zupu ar grauzdiņiem un pāri kaisītiem lociņiem.