Krāsnī ceptas vistu kājas ar burkāniem
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
600 g vistu kājas
200 g burkāni
50 g medus
150 g sviests
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk. paprikas pulveris
⅓ tējk. ķiploku pulveris
Pagatavošana
Šo ēdienu var pasniegt ar kartupeļiem, rīsiem vai kādiem citiem graudaugiem.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Uz cepešpannas vai čuguna pannas izkārto burkānus, pa virsu uzliek vistas kājas ar ādas pusi uz augšu.
3.
Trauciņā sajauc sviestu ar paprikas pulveri, sāli, medu, pipariem un ķiploku pulveri.
4.
Vistu noziež ar divām trešdaļām sviesta masas.
5.
Trauku apklāj ar foliju un liek cepties uz 40 minūtēm.
6.
Foliju noņem, uzziež pārējo sviestu un cep vēl 20 minūtes.