Krāsnī cepta zivs ar dārzeņiem
Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
1 gab. (700 g) jūras asaris
400 g saldētu dārzeņu maisījums
1 gab. citroni
1 tējkarote sāls
1 tējkarote pipari
2 tējkarotes garšviela zivju ēdieniem
50 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Šādu zivi var pasniegt ar kartupeļiem, rīsiem vai salātiem. Saldētos dārzeņus var aizstāt ar citiem pēc savas gaumes.
1.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Zivij pārgriež vēderu un iztīra iekšas, pēc tam noskalo zem vēsa ūdens, lai iekšā nepaliktu orgānu pārpalikumi.
3.
Uz cepešpannas izber saldētos dārzeņus, ko apslaka ar pusi eļļas.
4.
Uz dārzeņiem virsū liek zivi, tās iekšu izberž ar pusi visu garšvielu, pārējo pārber pāri visam.
5.
Zivi apslaka ar eļļu, uz tās un iekšā liek sagrieztas citrona ripiņas.
6.
Cep krāsnī 20 minūtes.
7.
Pasniedz ar citrona daiviņām un piedevām pēc izvēles.