Krāsnī cepta menca ar Parmas siera garoziņu un brokoļiem

Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g mencas fileja
70 g rīvēts Parmas siers
1 tējkarote paprikas pulveris
10 g pētersīļi
2 ēdamkarotes olīveļļa
1 tējkarote sāls
200 g brokoļi
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
ķiploku pulveris
citrons

Pagatavošana

Šo ēdienu var pasniegt ar rīsiem, kartupeļiem, tvaicētiem dārzeņiem vai svaigu dārzeņu salātiem.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Šķīvī sajauc Parmas sieru, paprikas pulveri, sakapātus pētersīļus, trešo daļu sāls un samaisa.
3.
Mencas fileju aplej ar 1 ēdamkaroti eļļas un iemasē.
4.
Katru filejas gabaliņu apviļā panējumā un liek uz cepešpannas.
5.
Blakus kārto pa ziedkopām sadalītus brokoļus.
6.
Pārslaka ar atlikušo olīveļļu, pārber ar atlikušo sāli, melnajiem pipariem un ķiploku pulveri.
7.
Visu pārkaisa ar pāri palikušo panējuma maisījumu.
8.
Cep 10–15 minūtes.
9.
Pasniedz ar piedevām un citrona daiviņām.