Kišs ar bekonu
Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g kārtainā mīkla
100 g sīpoli
150 g bekons
10 g ķiploki
2 gab. olas WELL DONE
100 g Maasdam siers
100 g Čedaras siers
20 g lociņi
20 g dilles
200 g saldais krējums
20 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
1.
Kārtaino mīklu atlaidina istabas temperatūrā vismaz 1 stundu pirms lietošanas.
2.
Izrullē un ieklāj tartes formā. Formu piepilda ar sausām pupiņām.
3.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai, un liek cepies tarti uz 10 minūtēm.
4.
Pēc cepšanas izņem pupiņas un atdzesē.
5.
Uz sakarsētas pannas liek cepties smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Noņem no pannas, nedaudz atdzesē.
6.
Uz pannas liek cepties smalki sagrieztu bekonu līdz zeltaini brūns. Noņem no pannas un atdzesē.
7.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu, sarīvētu sieru un bekonu.
8.
Pievieno sāli, piparus un smalki sagrieztus zaļumus. Izmaisa un atdzesētajā tartes formā.
9.
Cep 180 ºC sakarsētā krāsnī 40 minūtes līdz zeltaini brūns. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.