Ķirbju un biezpiena plācenīši

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

2 olas WELL DONE
100 g cukurs
500 g smalkā biezpiena
250 g ķirbis
110 g milti
½ tējkarotes cepamais pulveris
4 ēdamkarotes eļļa cepšanai
½ tējkarotes kanēlis WELL DONE
½ tējkarotes kardamons

Pagatavošana

1.
Lielā bļodā olas saputo ar cukuru, pievieno miltus un cepamo pulveri – samaisa. Ja masa šķiet pārāk šķidra var pievienot vēl miltus. Pievieno masai biezpienu, sarīvētu ķirbi, kanēli un kardamonu, visu samaisa.
2.
Kad masa ir gatava, to sadala 16 – 20 nelielos plācenīšos, tos apviļā miltos.
3.
Lielu pannu uzkarsē, uz tās uzlej eļļu. Plācenīšus liec uz pannas un cep no abām pusēm, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni.