Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Lai iegūtu biezeni, ķirbjus notvaicē vai novāra. Tad tos sablendē vai saspaida ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
2.
Sakapā sīpolus un ķiplokus. Pannā sakarsē sviestu un maisot cep sīpolus ar ķiplokiem apmēram 8 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
3.
Pannā pievieno rīsus un kārtīgi samaisa.
4.
Pievieno timiānu un baltvīnu, samaisa un pāris minūtes ļauj alkoholam iztvaikot.
5.
Tad pamazām sāk pievienot buljonu. Pa apmēram 150 g buljona lej pannā, uzliek pannai vāku un gaida, līdz šķidrums pilnībā uzsūcies.
6.
Rīsus samaisa, pievieno vēl nedaudz buljona, uzliek vāku un atkal gaida, kamēr šķidrums uzsūcas.
7.
Tā turpina, līdz rīsi iegūst krēmīgu konsistenci un ir mīksti.
8.
Kad rīsi ir gatavi un krēmīgi, tajos iemaisa ķirbju biezeni, rīvētu Parmas sieru, sāli un piparus.
9.
Risoto pasniedz kopā ar kazas sieru un žāvētām dzērvenēm.