Tie, kuri domā, ka neēd ķirbi, kļūdās. Maiga, mazliet pikanta, zīdaina garša, ko papildina kokosriekstu piens, kazas siers un ķirbju sēkliņas. Visēdāji var pievienot garneles, kas ceptas ķiplokos ar ingveru, čili, sāli, melnajiem pipariem un apslacītas ar apelsīnu sulu.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai. Nomizo ķirbi, sagriež nelielos gabalos. Liek pannā, sakapā ķiplokus un pārber pāri ķirbim, liek sviesta piciņas, pārkaisa čili, sāli, melnos piparus. Uzliek rozmarīna zariņus. Liek cepties 15–20 minūtes. Var apmaisīt.
2.
Ķirbi liek katlā, izlasa ārā rozmarīna zariņus, pielej buljonu vai ūdeni ar buljona kubiņu. Ļauj mazliet paburbuļot. Kad ķirbis sāk jukt ārā, pievieno kokosriekstu pienu.
3.
Zupu sablendē. Liek atpakaļ katlā un uzkarsē, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli, čili, melnos piparus.
4.
Biezzupu pasniedz ar drupinātu kazas sieru, balzametiķa krēmu, ķirbju sēkliņām, ciedru riekstiem un maizes grauzdiņiem.