Keila salāti ar ceptām bietēm, zilo sieru un mandelēm
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
500 g vārītas bietes
200 g keils
120 g zilais siers
100 g mandeles
60 g pesto
5 g sāls
5 g pipari
20 g balzametiķis
20 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
1.
Uz pannas liek bietes, aplej ar olīveļļu, uzber sāli un piparus un liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
2.
Uz atsevišķas pannas liek keilu, apslaka ar olīveļļu un balzametiķi, uzber sāli. Izmaisa un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
3.
Mandeles apgrauzdē cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 8 minūtes. Atdzesē un sagriež mazākos gabalos.
4.
Bietes sagriež mazākos gabalos un sajauc ar pesto.
5.
Uz šķīvja kārto keilu, tad bietes, mandeles un zilo sieru.