Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kopējais laiks:
55 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
45 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g kartupeļi
200 g jauktā maltā gaļa
50 g saldie sīpoli
8 g ķiploki
20 g tomātu pasta
50 g saldais krējums
50 g piens
1 tējk. sāls
½ tējk. svaigi malti melnie pipari
⅓ tējk. kaltēts timiāns
⅓ tējk. kaltēts oregano
30 g sviests
20 g eļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sarīvētus ķiplokus, timiānu un oregano, un cep aptuveni 5 minūtes, līdz viss ir zeltains.
3.
Iemaisa tomātu pastu un noņem no uguns.
4.
Trauciņā sajauc krējumu, pienu, sāli un piparus.
5.
Ar sviestu ietaukotā cepamajā traukā liek pusi sagrieztu kartupeļu, gaļas masu, tad atlikušos kartupeļus un pāri pārlej krējuma un piena maisījumu.
6.
Trauku pārklāj ar foliju, cep 20 minūtes, tad noņem to un cep vēl 25 minūtes.
7.
Sacepumu pasniedz ar svaigiem salātiem vai krējumu.