Bagātīgi un sātīgi salāti. Jaunie kartupeļi kopā ar krēmīgu pesto un siera mērci kombinācijā ar vārītām olām un godži ogām. Salāti piemēroti karstajam laikam kā aizstājējs smagām un treknām maltītēm.
1.
Izvēlas pēc iespējas mazākus kartupeļus. Tos nomazgā un novāra ar visu mizu.
2.
Paralēli novāra arī olas.
3.
Novārītos kartupeļus apviļā eļļā un liek apcepties cepeškrāsnī 250 °C temperatūrā, līdz tie ieguvuši kraukšķīgu garoziņu.
4.
Kamēr kartupeļi cepas, pagatavo mērci. Nelielā katliņā lej saldo krējumu, un, kamēr tas karsējas, sasmalcina marinētās paprikas, sarīvē sieru un sasmalcina Indijas riekstus.
5.
Kad saldais krējums sāk mest burbuļus, tam pievieno pesto mērci, godži ogas, marinētās paprikas, sieru un riekstus. Ņem nost no uguns un kārtīgi iemaisa, līdz siers pakūst.
6.
Apceptos kartupeļus griež uz pusēm, liek bļodā, pārlej ar pagatavoto mērci un kārtīgi apviļā. Olas sagriež rupjos gabalos un kopā ar rukolu pievieno kartupeļiem, tad visu kopā pāris reizes viegli apmaisa. Beigās pārkaisa ar dažiem Indijas riekstiem un godži ogām.