Kartupeļu sacepums franču gaumē

Kopējais laiks:
1 h 5 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
45 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

800 g kartupeļi
25 g sviests istabas temperatūrā
1 gab. olas WELL DONE
2 daiviņas ķiploki
200 ml saldais krējums
60 g cietais siers
6 g jūras sāls
3 g melnie pipari
3 g muskatrieksts

Pagatavošana

1.
Nomizo un sagriež plānās ripiņās kartupeļus.
2.
Bļodā sakuļ olu, pievieno saldo krējumu, rīvētu muskatriekstu, jūras sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu kārtīgi sajauc.
3.
Iesmērē cepamo trauku ar izspiestu ķiploku un mīksto sviestu.
4.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
5.
Kārto kartupeļu ripiņas cepamajā traukā. Katram slānim pārlej mazliet saldā krējumu masu un pārber cieto sieru. Pēdējā kārtā – visam pāri uzrīvē cieto sieru.
6.
Liek cepties 45 minūtes.