Kartupeļu klimpas ar siera pildījumu
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
100 g kartupeļi
150 g Krievijas siers
80 g milti
20 g manna
1 tējk. sāls
⅓ tējk. svaigi malti melnie pipari
1 gab. olas WELL DONE
70 g saldie sīpoli
100 g skābais krējums
25 g olīveļļa cepšanai
Pagatavošana
Šo ēdienu var pasniegt ar kūpinātu gaļu vai pannā apceptu bekonu. To var pievienot arī siera pildījumam.
1.
Kartupeļu vāra 10 minūtes, tad nokāš, sastampā un pilnībā atdzesē.
2.
Pievieno olas, miltus, mannu, sāli un piparus un visu samīca.
3.
Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz miltu, bet mīklai ir jābūt diezgan lipīgai.
4.
Ņem pa ēdamkarotei kartupeļu masa, kurā iemīca Krievijas siera kubiņu.
5.
Gatavās klimpas liek uz ieeļļotas virsmas, lai nepielīp.
6.
Liek vārīties lielu katlu ar sālītu ūdeni.
7.
Klimpas liek vārīties un vāra 5 minūtes no tā brīža, kad tās uzpeld.
8.
Tikmēr pannā ar uzkarsētu eļļu aptuveni 5 minūtes apcep sīpolus, līdz tie ir zeltaini.
9.
Klimpas pasniedz ar krējumu un ceptajiem sīpoliem.