Karamelizētas bietes ar fetas sieru un spinātiem

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g bietes
20 g olīveļļa cepšanai
60 g cukurs
60 g balzametiķis
10 g sāls
10 g pipari
200 g spināti
50 g ciedru rieksti
15 g koriandrs
150 g fetas siers

Pagatavošana

1.
Bietes nomizo, sagriež mazos gabalos un liek karstumizturīgā traukā. Apslaka ar eļļu, pārber ar sāli un pipariem. Liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 minūtes. Kad bietes gatavas, nedaudz atdzesē tās istabas temperatūrā.
2.
Pannā liek balzametiķi, cukuru, nedaudz sāls un piparu. Uzvāra, pievieno bietes un karamelizē tās. Kad etiķis notvaicējies, bietes noņem no uguns.
3.
Uz atsevišķas pannas sacep spinātus ar ciedru riekstiem, uzber nedaudz sāls un piparu.
4.
Uz šķīvja kārto spinātus, tad bietes, pārber ar sadrupinātu fetas sieru un smalki sagrieztu koriandru.