Kabaču ripiņas alus mīklā ar frī kartupeļiem
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
500 g kabači
200 ml gaišais alus
100 g milti
70 g kukurūzas ciete
8 g cepamais pulveris
2 g sāls mīklai
2 g kūpinātas paprikas pulveris
300 g eļļa fritēšanai
300 g saldēti frī kartupeļi
50 g eļļa cepšanai
2 g sāls kartupeļiem
1 ola
200 g olīveļļa
15 g citronu sula
3 g sāls majonēzei
1 g melnie pipari
3 g čili pulveris
Pagatavošana
Majonēzes daudzums būs pietiekams, lai to izmantotu vēl citām receptēm un noglabātu ledusskapī.
1.
Uzkarsē krāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Kabačus sagriež ripās.
3.
Bļodā sajauc miltus, kukurūzas cieti, cepamo pulveri, sāli, kūpinātu papriku un alu.
4.
Tajā iemaisa kabačus un ļauj pastāvēt, kamēr tiek sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
5.
Bļodā ar mikseri sakuļ olu, citronu sulu, sāli, piparus un čili pulveri.
6.
Lēnā straumītē pievieno olīveļļu, līdz izveidojas tumīga majonēze.
7.
To liek ledusskapī un lieto, kad nepieciešams, uzglabājot ne ilgāk kā 3–4 dienas.
8.
Uz cepešpannas pamīšus kārto frī kartupeļus un pārslaka ar eļļu.
9.
Cep 15–20 minūtes, līdz kartupeļi ir zeltaini.
10.
Apmaisa ar šķipsniņu sāls.
11.
Pannā ar augstām malām vai katlā uzkarsē fritēšanai eļļu līdz 140 ºC temperatūrai.
12.
Pa vienam ar pirkstiem vai standziņām ņem kabaču ripiņas un liek karstajā eļļā virzienā prom no sevis.
13.
Fritē aptuveni 2–3 minūtes, līdz kabači ir zeltaini, pa vidu apgriežot.
14.
Ņem ārā no eļļas un liek uz papīra salvetes.
15.
Pasniedz fritētos kabačus ar frī kartupelīšiem un paštaisīto majonēzi.