Jūras velšu zupa ar tomātiem
Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
50 g puravi
60 g svaigs sarkanais čili pipars
20 g sīpoli
100 g seleriju kāti
10 g tomātu biezenis
5 g ķiploki
1 gab. anīsa zvaigznes
½ apelsīns
100 g tomāti
70 g burkāni
1 gab. timiāns
1 gab. lauru lapas
10 g pētersīļi
100 g kartupeļi
370 g mencas fileja
150 g mīdijas
½ bagete
1,5 l zivju buljons
5 g sāls
3 g pipari
20 g eļļa cepšanai
Pagatavošana
1.
Sīpolus, ķiplokus, čili un puravus smalki sagriež.
2.
Seleriju kātus, tomātus, kartupeļus un burkānus sagriež mazos gabalos.
3.
Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un puravus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi.
4.
Pievieno ķiplokus, čili, seleriju kātus un burkānus.
5.
Apcep un pievieno timiānu un tomātu biezeni.
6.
Apcep 2 minūtes.
7.
Pievieno tomātus, viegli apcep un aplej ar buljonu.
8.
Pievieno kartupeļus, lauru lapas un anīsu.
9.
Katlam uzliek vāku, samazina uguni un atstāj vārīties uz 10 minūtēm.
10.
Tikmēr uz pannas apcep mencu.
11.
Pievieno zupai kopā ar mīdijām un apelsīna mizu.
12.
Atstāj vēl vārīties uz 10 minūtēm ar vāku. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz kopā ar maizi un smalki sagrieztiem pētersīļiem.