Japāņu suflē pankūkas
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
4 gab. olu baltumi
2 gab. olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes eļļa
4 ēdamkarotes piens
40 g cukurs
1 tējkarote vaniļas ekstrakts
1 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote etiķa
30 g milti
200 g ogas
20 g pūdercukurs
Pagatavošana
Pankūkas var pasniegt ar svaigām ogām, pūdercukuru, šokolādes, karameļu, vaniļas mērcēm vai augļu ievārījumiem.
1.
Bļodā sajauc pienu, eļļu, olu dzeltenumus un vaniļas ekstraktu un samaisa.
2.
Iesijā miltus un cepamo pulveri un maisa, līdz masa kļūst viendabīga un vijīga.
3.
Citā bļodā sajauc cukuru, olu baltumus un etiķi un ar rokas miksera palīdzību kuļ vismaz 5 minūtes, līdz masa kļuvusi diezgan stingra.
4.
Olbaltuma masu lēnām iecilā olu dzeltenumu masā, līdz viss ir samaisījies.
5.
Masu liek konditorejas maisā.
6.
Uz lēnas uguns uzkarsē pannu ar pretpiedegšanas pārklājumu.
7.
Pannu izslauka ar ieeļļotu papīra dvieli.
8.
Pankūku masu iespiež pannā 3 palielās čupiņās.
9.
Pannā ielej pāris karotes ūdens, bet tikai tik daudz, lai nepieskartos pašai pankūkas apakšai, bet sakrātos vienā pannas vietā un radītu tvaiku.
10.
Uzreiz uzliek vāku un cep 5 minūtes, tad pankūkas apmet riņķī un cep vēl 5 minūtes.
11.
Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz ūdens.
12.
Pasniedz ar svaigām ogām un pūdercukuru.