Japāņu karijs ar sviesta ķirbi un sēnēm
Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
20 g sviests
20 g kviešu milti
15 g sarkanais karijs
2 g karijs
5 g Garam masala
1,5 ēdamkarote eļļa
125 g šampinjoni
3 g sāls
3 g melnie pipari
75 g sīpoli
100 g burkāni
8 g ķiploki
15 g ingvers
700 ml ūdens
1 dārzeņu buljona kubiņš
225 g sviesta ķirbis
1 tējkarote medus
200 g rīsi
10 g lociņi
Pagatavošana
Receptē ir izmantots sviests un medus, bet to var aizvietot ar augu eļļu un kļavu sīrupu, tad tas būs draudzīgs vegāniem.
1.
Rīsus pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Mazā pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu.
3.
Iemaisa miltus un maisa tos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
4.
Pievieno Paneng, kariju, garam masala un cep apmēram 1 minūti, noliek malā.
5.
Nomizo sēnes, uzkarsē pannā eļļu, sēnes sagriež četrās daļās un liek cepties, līdz tās ir zeltaini brūnas.
6.
Kad sēnes izcepušās, liek bļodiņā.
7.
Tējkannā uzvāra ūdeni.
8.
Sīpolus nomizo un sasmalcina, burkānus nomizo un sagriež kubiņos, sviesta ķirbi nomizo un sagriež kubiņos.
9.
Ķiplokus saspiež, ingveru sarīvē uz smalkās rīves.
10.
Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, burkānus, pieber sāli un melnos piparus.
11.
Cep 5–7 minūtes, kamēr burkāni kļuvuši mīksti.
12.
Pievieno saspiestus ķiplokus un sarīvētu ingveru, apcep apmēram 2 minūtes.
13.
Pievieno uzvārīto ūdeni un buljona kubiņu.
14.
Uzvāra, samazina karstumu un pievieno sviesta ķirbi un sēnes.
15.
Ļauj vārīties apmēram 15–20 minūtes, līdz novārījusies viena trešā daļa šķidruma un ķirbis ir mīksts.
16.
Pievieno medu un karija masu, kārtīgi iemaisa.
17.
Ļauj paburbuļot 5–7 minūtes.
18.
Pagaršo un pievieno garšvielas, ja nepieciešams.
19.
Pasniedz karstu kopā ar rīsiem, pārber ar sagrieztiem lociņiem.