Itāļu Minestrones zupa

Kopējais laiks:
50 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
4
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Zupas pagatavošanai
1 ēdamk. olīveļļas
1 ēdamk. sviesta
1 sīpols
2 seleriju kāti
3 vidēja izmēra burkāni
3 ķiploka daiviņas
1 l vistas buljons
1 bundžiņa konservētas sarkanās pupiņas
1 bundžiņa konservētas baltās pupiņas
1 mazs cukīni
125 g zaļās pupiņas, saldētas WELL DONE
½ ēdamk. Itāļu garšvielas
60 g makaroni
pēc garšas Sāls un pipari
1 bundžiņa tomātu savā sulā bez mizas
Pasniegšanai
svaigs baziliks
Sarīvēts parmezāna siers

Pagatavošana

1.
Pievieno eļļu, sviestu, smalki sagrieztus sīpolus, seleriju, burkānus un ķiplokus lielā zupas katlā. Sautē 7-10 minūtes.
2.
Iemaisa tomātus, cukini, zaļās pupiņas, sarkanās pupiņas, baltās pupiņas, buljonu un itāļu garšvielas.
3.
Palielina siltumu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
4.
Kad zupa sāk vārīties, samazina uguni un pārklāj katlu ar nedaudz atvērtu vāku. Vāra 10 minūtes.
5.
Iemaisa makaronus. Turpina vārīt zupu bez vāka vēl 15-20 minūtes vai līdz makaroni un dārzeņi ir mīksti. Ik pa laikam samaisot, lai makaroni nepieliptu pie katla apakšas.
6.
Pirms pasniegšanas pievieno pēc garšas sāli un piparus. Pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un svaigu baziliku.