Indiešu rīsu pudiņš Kheer

Kopējais laiks:
33 min
Sagatavošanās laiks:
3 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g basmati rīsi
150 g kondensēts piens
55 g ūdens
500 g riekstu piens
40 g kapātas mandeles
½ tējkarotes kardamons
25 g pistācijas
5 g kaltētas rožu ziedlapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

Lai recepti padarītu vegāniem draudzīgu, parasto kondensēto pienu var aizstāt ar kokosriekstu kondensēto pienu.
1.
Katlā liek visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns vāra vismaz 20 minūtes, ik pa minūtei apmaisot.
2.
Pēc vajadzības pievieno vēl ūdeni un maisot vāra vēl 10 minūtes.
3.
Pudiņu var pasniegt gan aukstu, gan siltu.
4.
Pasniedz ar pistācijām un rožu ziedlapiņām.