Iecienītie auzu pārslu kēksiņi
Kopējais laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
10
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
80g auzu pārslas
230ml piens WELL DONE
1 gab. ola
55g, izkausēts sviests WELL DONE
70g brūnais cukurs
135g milti
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
1 tējk. kanēlis WELL DONE
120g avenes vai citas ogas WELL DONE
Pagatavošana
1.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C.
2.
Bļodā sajauc auzu pārslas ar pienu, ļauj atpūsties 10 min.
3.
Tikmēr citā bļodā sakuļ olas, kausētu un atdzesētu sviestu un cukuru.
4.
Atsevišķi sajauc arī sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
5.
Kad pagājušas 10 minūtes, auzu pārslām pievieno sakultās olas, un kārtīgi sajauc. Tad pievieno sajauktās sausās sastāvdaļas.
6.
Pēdējās masā iemaisa saldētās avenes. Tās var aizstāt ar citām ogām, šokolādes skaidiņām vai riekstiem.
7.
Pilda kēksu formiņās līdz ¾. Liek cepties 20 – 25 minūtes, līdz augšdaļa ir zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru un piparmētru.