Gulbešņiki
Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
400 g kartupeļi
100 g maltā gaļa
50 g burkāni
5 g dilles
1 gab. olas WELL DONE
70 g sīpoli
30 g milti
20 g eļļa cepšanai
5 g sāls
2 g pipari
15 g sviests
30 g skābais krējums
Pagatavošana
1.
Kartupeļus nomizo un vāra, līdz tie ir mīksti, tad nokāš un atdzesē.
2.
Sīpolus un burkānus nomizo un smalki sagriež.
3.
Sakarsētā pannā ar eļļu apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
4.
Pievieno malto gaļu un apcep brūnu.
5.
Pievieno burkānus un apcep.
6.
Pievieno sāli, piparus un smalki sagrieztas dilles.
7.
Noņem no uguns un atdzesē.
8.
Ar smalko kartupeļu piestu saspiež atdzesētos kartupeļus.
9.
Pievieno olas, miltus un samaisa.
10.
Ar miltainām rokām no masas izveido gareniskas laiviņas, kurās liek gaļas pildījumu.
11.
Apcep uz sakarsētas pannas ar sviestu.
12.
Pasniedz ar skābo krējumu.