Grilēts lasis ar mazsālītiem gurķiem

Kopējais laiks:
24 h 15 min
Sagatavošanās laiks:
24 h
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

280 g lauku gurķi
500 g ūdens
10 g cukurs
20 g sāls
6 g ķiploki
15 g pētersīļi
40 g dilles
5 g ķimenes
300 g Atlantijas laša filejas
40 g sāls
40 g cukurs
½ gab. citroni

Pagatavošana

1.
Katlā liek ūdeni, cukuru, sāli un ķimenes. Uzvāra.
2.
Nomazgā gurķus, nogriež abus galus. Atsevišķā bļodā liek gurķus, ķiplokus, pētersīļus un dilles. Pārlej ar marinādi, un atstāj zem sloga uz diennakti.
3.
Traukā liek laša filejas. Kārtīgi samaisa cukuru ar sāli, ko vienmērīgi pārber pāri lasim. Pierīvē citrona mizu. Pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam noskalo cukuru, sāli un nosusina uz papīra dvieļa.
4.
Laša fileju grilē no abām pusēm, pasniedz ar mazsālītiem gurķiem.