Grilētas tītara filejas un tortellini makaronu Cēzara salāti

Kopējais laiks:
15 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g tortellini
500 g tītara fileja
100 g romiešu salātlapas
50 g mazie tomātiņi
100 g Cēzara mērce
50 g siers Parmigiano reggiano
3 g svaigs baziliks
3 g svaiga piparmētra
3 g svaigi pētersīļi
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
10 g citronu miziņa
50 g olīveļļa

Pagatavošana

Nepievienojot tītara fileju, salāti ir veģetāriešiem draudzīgi. Bazilika, piparmētras un pētersīļu vietā var būt jebkādi svaigi garšaugi.
1.
Tortellinus pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Smalki sakapā baziliku, piparmētru un pētersīļus, samaisa ar citronu miziņu, sāli, pipariem un olīveļļu.
3.
Tītara fileju sagriež plānās šķēlītēs un iemaisa garšaugu un citronu marinādē.
4.
Uzkarsē pannu, un uz tās liek tītara filejas gabaliņus un visu pārējo marinādi, kas palikusi pēc gaļas izņemšanas.
5.
Gabaliņus cep sākumā 2 minūtes no katras puses, pēc tam maisot vēl 5 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni un gaļa ir gatava.
6.
Uz šķīvja kārto romiešu salātlapas, tortellinus, mazos tomātiņus un tītara filejas gabaliņus.
7.
Pārlej ar Cēzara mērci, uzrīvē cieto sieru.