Grilētas kukurūzas un steika salāti ar zilo sieru

Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

240 g New York strip dry aged steiks
70 g sviests cepšanai
20 g ķiploki
500 g svaiga kukurūza vālītēs
100 g ķiršu tomāti WELL DONE
50 g spināti vai citi lapu salāti
50 g sarkanie sīpoli
100 g zilais siers
3 g baziliks
3 g pētersīļi
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
10 g citrona miziņa
20 g balzametiķis
15 g medus
50 g olīveļļa
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

Steiku iespējams aizstāt ar kādu citu proteīnu.
1.
Steikam ļauj sasilt līdz istabas temperatūrai.
2.
Kukurūzu nogriež no vālītes.
3.
Pannā uzkarsē eļļu un 3–5 minūtes apcep kukurūzu, līdz tā ir zeltaina.
4.
Steiku apber ar sāli un pipariem.
5.
Pannā izkausē sviestu un liek steiku un saplacinātas ķiploka daiviņas.
6.
Steiku cep uz lielas uguns 40 sekundes līdz 1 minūtei no katras puses, nepārtraukti ar karoti aplejot to ar ķiploksviestu.
7.
Steiku noņem no pannas, ar visu sviestu ietin folijā un ļauj atpūsties 5 minūtes.
8.
Steiku sagriež strēmelītēs.
9.
Nelielā trauciņā sajauc citrona miziņas, svaigu baziliku, svaigus pētersīļus, balzametiķi, medu, olīveļļu un steika cepšanas sviestu.
10.
Uz šķīvja kārto romiešu salātlapas, ķiršu tomātiņus, sarkanos sīpolus un kukurūzu. Pa virsu liek sagrieztu steiku, uzdrupina zilo sieru un pasniedz ar mērci.