Grieķu stila melnās kvinojas salāti ar turku zirņiem un avokado
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
100 g melnā kvinoja
200 g ūdens
100 g humuss
50 g spināti vai citi lapu salāti
50 g mazie tomātiņi
100 g gurķi
1 gab. avokado WELL DONE
50 g redīsi
250 g turku zirņi
100 g grilētas marinētas paprikas
50 g sarkanie sīpoli
200 g fetas siers
3 g baziliks
3 g piparmētra
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
10 g citronu sula
10 g medus
50 g olīveļļa
Pagatavošana
Var pievienot grilētu vistas fileju. Fetas sieru var aizstāt ar augu izcelsmes sieru, padarot recepti vegāniem draudzīgu.
1.
Katliņā vāra kvinoju 10–15 minūtes, pārbaudot gatavību.
2.
Bļodiņā sajauc olīveļļu, citronu sulu, sāli, piparus, svaigu baziliku, piparmētras un medu.
3.
Bļodā vai šķīvī iesmērē humusu.
4.
Kārto lapu salātus un kvinoju.
5.
Pa virsu kārto svaigos dārzeņus, turku zirņus un grilēto marinēto papriku.
6.
Uzdrupina fetas sieru.
7.
Pasniedz ar olīveļļas un zaļumu mērci.